Het bestuur

       Woordje vooraf door de Voorzitter.

 

      Welkom op de website van Voetbalclub Ettelgem !

 

1968, een paar Ettelgemse jongelui vertoeven in een locale herberg en praten over voetbal.

Waarom niet zelf af en toe een vriendenwedstrijd spelen vragen ze zich af, gegadigden genoeg ... Er wordt uitgekeken naar een geschikt terrein, uitrustingen en ballen ( geleende) komen er en op 20 januari 1968 wordt er een eerste keer op Ettelgemse grond gevoetbald !

Voorwaar, F.C. St. Elooi ( naar analogie met het clublokaal ) was geboren.  (later V.K. Ettelgem.)

Vanaf 1968 dus, - da's meer dan 50 jaar geleden - floreert V.K. Ettelgem met hele hoge pieken en zoals in elke sport z'n mindere perioden.Een naam als een klok in het voetbal in de regio Brugge - Oostende. Dit had niet gekund zonder de inzet en werkkracht van het bestuur,  zeer vele medewerkers, sponsors, het Stadbestuur en vooral de successen van de ploegen.

Een vereniging die meerdere ploegen en sub- vereningingen herbergt moet en kan niet anders dan goed geleid worden. Het bestuur, waar ik bijzonder trots op ben  - en waarin nog steeds medewerkers van het eerste uur zetelen - is een mix van de meest diverse persoonlijkheden, ieder heeft zijn of haar specifieke talenten en die worden ten volle uitgespeeld.

Op een andere plaats kunt u alles vinden over de onze ploegen, onze sub-verenigingenen en is uitgebreid te lezen hoe het de vereniging in al die jaren verging, klik daarvoor op "Historiek"

Tot slot nog dit, sedert april 2018 werdt door de diensten van koning Filip I de eretitel "Koninglijk" aan de vereniging toegekend. Vanaf nu mogen we met gepaste trots een "K" ( van Koninglijke) voor de clubnaam plaatsen. KVK Ettelgem dus !!!!

Onze website is verre van af. Rubrieken moeten nog bijgewerkt of geupdated worden, kortom, net als de vereniging zelf is de site constant in beweging. Kom daarom af en toe eens langs  om op de hoogte te blijven !

Mag ik hieronder mijn bestuur even voorstellen ?

Marcel Marchand

Voorzitter

 

Het bestuur - samenstelling.

          Marchand Marcel Voorzitter
          Declerck Johan Onder Voorzitter
         De Blauwe Fernand Secretaris
          Declerck Dirk Penningmeester
          Kemel Roland Bestuurslid
         Baert Fernand Bestuurslid
         Declerck Geert

Bestuurslid

Materiaal / terrein .

         Devlieger  Kurt

Bestuurslid

Ploegverantwoordelijke V.K.E. 68

          Baelde Johan

Bestuurslid

Ploegverantwoordelijke V.K.E. 87 Veteranen

          Pottier Freddy

Bestuurslid

Ploegverantwoordelijke V.K.E. 82

         Vandycke Noel

 

In Memoriam

° 9 april 1956

† 1 januari 2019

 

Tags: